Skip to content

Finlandia Musiikki - Blogi​

Finnsiriuksen juhlava kutsuvierasilta Naantalissa

M/S Finnsirius sai kasteensa 13.9. ja lähti neitsytristeilylleen 15.9. Naantalista. Finlandia Musiikilla oli kunnia järjestää tilaisuuksiin viihdeohjelma.

Finnlinesin uusi lippulaiva luovutettiin Finnlinesille Kiinan Weihaissa heinäkuun lopulla ja se saapui liki 1,5 kuukauden pituisen merimatkan jälkeen Naantaliin 8.9. Naantalissa oli vuorossa vielä loppuhetken valmistelut ennen 13.9. kaste- ja kutsuvierastilaisuutta, sekä neitsytristeilyä 15.9.

Finnsirius on ensimmäinen Finnlinesin tilaamasta kahdesta SuperStar -luokan matkustajarahtilaivasta ja se  edustaa Finnlinesille täysin uutta matkustuskonseptia ja -tasoa. Alukselta löytyy mm. lukuisia erilaisia ravintoloita, baareja, spa-osasto, kokoustiloja, kuntosali ja joogastudio. Suuret ikkunat tuovat upean saariston esiin matkan aikana. Laivalla on valtava kapasiteetti kuljettaa rahtia ja sillä onkin Suomen rahtiliikenteen sujuvuuden kannalta suuri merkitys. Näin hienoa hetkeä olikin syytä juhlistaa kunnolla!

Juhlava kutsuvierastilaisuus

Alus kastettiin 13.9. iltapäivällä ja kutsuvieraat pääsivät todistamaan perinteistä shampanjapullon rikkoontumista laivan kylkeä vasten. Samaan aikaan valmistelimme laivan Barrel Bay Barissa ja Stellar Loungessa illan esiintymisiä. Illalla laivaan nousi noin 700 kutsuvierasta, joita saapui eri puolilta Suomea juhlistamaan hienoa iltaa. Tilaisuuden avasi Barrel Bay Barissa juontaja Ellen Jokikunnas ja Finnlinesin toimitusjohtaja Tom Pippingsköld, sekä matkustusliikenteenjohtaja Marco Palmu. Illan pääartistina kuultiin tämän jälkeen upeaa Aili Ikosta yhtyeineen. Laivan keulaosan Stellar Loungessa nautittiin puolestaan tunnelmallisesta lounge-musiikista Dj Oliver Parisin ja saksofonisti Anton Morozovin seurassa.

Illan tunnelma oli juhlava mutta rento. Finnlines laittoi parastaan ja eri puolille laivaa asetetut tarjoilupöydät shampanjoineen ja herkkuineen saivat veden kielelle. Näistä herkuista matkustajat pääsevät myös nauttimaan aluksen ollessa liikenteessä. Kerromme neitsytristeilyn tunnelmista seuraavassa postauksessa.

Finnsiriuksen sisaralus Finncanopus luovutetaan myöhemmin tänä vuonna ja se ajetaan Suomeen joulu-tammikuussa. Onnea Siriukselle ja turvallisia merimaileja!

Henrik Nissinen

Henrik Nissinen

Henrik on yrittäjä, pianisti ja musiikin maisteri Helsingistä.

Lisää blogeja