Skip to content

Finlandia Musiikki - Blogi​

Finnlinesin matkassa: Artistikuvassa pianisti-laulaja Niko Saloheimo

Vuoden loppua lähestyessä on aikaa tarkastella kulunutta vuotta ja kääntää katseet myös tulevaan.

Kulunutta vuotta on värittänyt vahvasti koronakriisi. Siitä huolimatta olemme päässeet toteuttamaan monenlaisia kiinnostavia projekteja ja keikkoja. Kesän myötä epidemiatilanne Euroopassa rauhoittui ja pääsimme aloittamaan odotetun saksanlaivojen viihdeohjelmamme yhteistyössä Finnlinesin kanssa. Kävimme tutustumassa muusikon arkeen laivalla.

Sunnuntaina 26.7. M/S Finnmaid:lle nousi laulaja-pianisti Niko Saloheimo. Keikkojen lomassa merellä on aikaa myös viettää rauhallista vapaa-aikaa ja pääsin kuulemaan Nikon tunnelmista.

Millaista keikkailu on Finnlinesin saksanlaivalla?

”Olen ensimmäistä kesää keikkailemassa Finnlinesilla. Laiva yllätti minut viihtyisyydellään ja siisteydellään. Vaikka kyseessä on matkustajarahtilaiva, kyseessä on tietyllä tapaa ruotsinlaiva pienoiskoossa; laivalta löytyy kaikki tarvittavat palvelut. Esimerkiksi hieno sauna ja spa-osasto oli miellyttävä yllätys. Tällä reitillä näkee myös uusia maisemia ja erityisesti Travemünden satama-alue ja sinne saapuminen merimatkan jälkeen on hieno kokemus. Ilmastokin tuntuu erilaiselta, ollaanhan tultu Helsingistä yli 1000 kilometrin merimatka. Esiintyminen on mukavan leppoisaa. Matkustajat ovat keskellä viikkoakin selkeästi lomatunnelmissa. Tunnelma on kansainvälinen. Esiintyjän näkökulmasta näiden laivojen erityinen piirre on se, että artisti toimii esiintyessään samaan aikaan illan kapellimestarina ja risteilyisäntänä. On hienoa saada matkustajat viihtymään merimatkan aikana.”

Mitä teet laivassa vapaa-ajalla?

”Olen laivassa yhteen menoon useamman päivän ja tätä kautta muodostuu tietyt rutiinit, joita huomaan noudattavani. Päivällä käyn ennen keikkoja kuntosalilla juoksumatolla ja sen jälkeen saunomassa viereisellä saunaosastolla. Ennen keikkaa nautin myös aterian messissä. Siellä tarjotaan laivan henkilökunnalle maittavaa ruokaa. Ennen keikkaa menee myös valmistautumiseen ja laittautumiseen vajaa tunti – kyllä, miehetkin laittautuvat! Ennen setin aloittamista käyn yleensä myös katsastamassa, millainen tunnelma ja yleisö keikkapaikalla Bar & Bistro Navigaressa on. Meripäivän iltana saavutaan Travemündeen ja silloin menen kannelle haukkaamaan raitista meri-ilmaa ja ihailemaan kaunista kaupunkia. Itse rahtisatamaa ja sen toimintaa on myös mielenkiintoista seurata. Sitä tuntee silloin itsensä aika pieneksi.”

Mikä laivalla ja laivakeikkailussa on parasta?

”On mahtavaa huomata, miten paljon eri alojen osaajia laivalla työskentelee. Ylipäätään laivayhteisö on tiivis ja laivalla on kotoisan viihtyisä tunnelma ja ilmapiiri. Keikkapaikka on kuin olohuone, jonne on aina yhtä mukavaa mennä esiintymään. Matkustajat ovat välittömiä ja rentoja. Keikkojen tunnelma rakentuukin vuorovaikutuksessa kunkin illan yleisön kanssa. On ollut myös mukavaa nähdä, että hankalan koronakevään jälkeen on ollut mahdollista jälleen matkustaa ja nauttia elävästä musiikista.”

Seuraavissa postauksissa kerron tulevan kevään ja kesän uusista projekteista ja keikoistamme!

Henrik Nissinen

Henrik Nissinen

Henrik on yrittäjä, pianisti ja musiikin maisteri Helsingistä.

Lisää blogeja